Ten Hag is geen vrienden met Premier League-managers

Ten Hag is geen vrienden met Premier League-managers: 'Traditie verdwijnt'

Vandaag om 17:10

Erik ten Hag zegt geen vrienden te zijn met Premier League-managers. De Nederlandse oefenmeester ziet ook een traditie verdwijnen door de media in Engeland.

Bij Sky Sports krijgt Ten Hag de vraag of hij bevriend is met andere managers in de Premier League. "Nee. We zijn collega’s, maar geen vrienden. Het was altijd een goede traditie dat je na de wedstrijd met de managers van de tegenstander even bijpraat."

De manager van Manchester United ziet dat dit niet meer gebruikelijk is. "Maar met alle media-aandacht tegenwoordig verdwijnt deze traditie. Dat is erg jammer, maar dat is nu hoe voetbalmedia zich ontwikkeld heeft."

Ook gaat de geboren Tukker in op zijn doelstellingen met The Red Devils. "Wij moeten prijzen winnen, dat is waar deze club voor staat. We hebben de ambitie om op het hoogste niveau te spelen en we willen de Champions League bereiken. We hebben twee manieren waarop dat kan, via de Premier League en via de Europa League."

Tot slot benadrukt Ten Hag dat geduld belangrijk is. "Dit team heeft in de afgelopen twee jaar laten zien wat ze kunnen bereiken met geduld. Met geduld kunnen we prijzen winnen en nu moeten we meer consistentie laten zien", besluit de 54-jarige trainer.