Farioli geeft uitleg over ontbreken Weghorst

Farioli geeft uitleg over ontbreken van Weghorst in Ajax-selectie tegen RKC

Vandaag om 16:34
Laatste update: om 16:38

Francesco Farioli heeft uitleg gegeven over het ontbreken van Wout Weghorst in de selectie van Ajax voor het duel met RKC Waalwijk. De spits had na het duel met Besiktas wat last van zijn hamstring en is daarom uit voorzorg niet opgenomen in de selectie.

"Bij een van de eerste ballen die hij tegen Besiktas gaf, voelde hij iets in zijn hamstring", vertelt Farioli over het ontbreken van Weghorst tegenover ESPN. "Dat bleef hij houden, maar het is niet ernstig. Daarom hebben we hem gespaard en buiten de selectie gehouden, maar de kans is erg groot dat hij donderdag gewoon weer bij de selectie zit voor de wedstrijd tegen Slavia Praag."

Naast het ontbreken van Weghorst deed Farioli ook vier wijzigingen in zijn basiself vergeleken met het duel tegen Besiktas. Ook daar gaf hij uitleg over. "We hebben een heel druk schema, met drie wedstrijden in een week. Het is niet dat ze er niet klaar voor zijn, maar soms is het ook preventief. Je moet soms ook wat jongens sparen en je wilt ook het beste uit je spelers halen. Wij geloven dat deze jongens het beste team vormen om hier te spelen. De spelers die nu op de flanken spelen hebben ook kwaliteiten."

Farioli kreeg ook nog een vraag over zijn manier van spelen en legt meer uit over zijn filosofie. "We proberen sinds het begin hoge druk te zetten. Dat deed ik in het verleden ook als trainer. Tegen Besiktas ging het goed, maar we zijn in een proces. Vandaag is in dat proces weer een belangrijke wedstrijd. Het is niet genoeg als je in één aspect van de wedstrijd goed bent. Soms moet je lager verdedigen. Voetbal is soms erg complex."