Drama voor Kuyt: vernedering tegen Antwerp gestaakt na rebellerende uitsupporters

Drama voor Kuyt: vernedering tegen Antwerp gestaakt door rebellerende uitfans

Vandaag om 15:47
Laatste update: om 16:59

De stadsderby tussen Royal Antwerp FC en Beerschot is voor Dirk Kuyt uitgelopen op een drama. De trainer van laatstgenoemde club zag hoe Nederlanders Tjaronn Chery en Vincent Janssen zijn elftal op de pijnbank legden, en zag de wedstrijd tot overmaat van ramp ook nog gestaakt worden.

De derby tussen aartsrivalen Antwerp en Beerschot stond sowieso al onder hoogspanning. De harde kern van Beerschot had immers dreigementen geuit. Het zou de wedstrijd verstoren bij een nieuwe grote nederlaag. Er werden zondag extra veiligheidsmaatregelengetroffen, maar in het Bosuilstadion waren ondanks dat toch uitsupporters welkom.

Beerschot, de nummer laatst in België, bleef aanvankelijk lang zonder tegendoelpunt, maar moest in de 28ste minuut toch incasseren. Jacob Ondrejka scoorde na een hakje van Vincent Janssen. Na rust ging het hard. Chery verdubbelde de score op fraaie wijze, en scoorde twee minuten later opnieuw. Daarna maakte Janssen er zelfs 4-0 van.

Na die goal was de aanhang van Beerschot de frustraties niet meer de baas. Er werden diverse brandende fakkels richting het speelveld gegooid. De scheidsrechter kon niet anders dan het duel met nog zo'n twintig minuten op de klok, te staken. Toen er kort na de hervatting opnieuw vuurwerk vanuit het uitvak werd gegooid, werd de wedstrijd definitief gestaakt.