'Premier League-clubs verschuiven transferdeadline'

'Premier League grijpt als eerste in: transferdeadline serieus naar voren gehaald'

Vandaag om 13:22

De Premier League-clubs hebben deze week voor een belangrijke verandering met het oog op de zomerse transferperiode gestemd. Volgens The Times zijn alle twintig clubs op het hoogste niveau in Engeland akkoord met het sluiten van de transfermarkt vóór de eerste speelronde.

De eigenaren en voorzitters van de Premier League-clubs kwamen donderdag bijeen in Londen. Daar stemden zij onder meer over het verplaatsen van de transferdeadline. Vanaf komend seizoen gaat de markt dicht vóór de eerste competitiewedstrijd, weet The Times. Door het akkoord lijken de Engelse teams straks tot 15 augustus spelers te mogen kopen.

Afgelopen zomer was Deadline Day in Engeland op 30 augustus. In Nederland was dit 2 september. Volgens de Britse krant hoopt de Premier League dat de andere topcompetities in Europa het Engelse voorbeeld volgen. Daarmee willen ze voorkomen dat de clubs straks wel kunnen verkopen, maar geen spelers meer kunnen aantrekken.

Chris Woerts vertelde vorige week nog dat ook de ECA (European Club Association) onder aanvoering van Feyenoord-directeur Dennis te Kloese een poging wil doen om de transferdeadline naar voren te schuiven. Het is menigeen een doorn in het oog dat er nog volop transfers plaatsvinden, terwijl de competities al zijn begonnen.