Advocaat groot fan van Feyenoord-bankzitter Bijlow

Keepersdiscussie Feyenoord laait op: 'Bijlow is geweldig, een panter'

Vandaag om 11:30

Dick Advocaat merkt op dat er een disuccie ontstaat over welke keeper het doel van Feyenoord moet gaan verdedigen. Zelf is de bondscoach van Curaçao een groot fan van Justin Bijlow, die dit seizoen Timon Wellenreuther voor zich moet dulden. 

Wellenreuther krijgt vooralsnog het vertrouwen van Feyenoord-trainer Brian Priske. De Duitser oogde zaterdagavond bij NEC, niet voor het eerst dit seizoen, niet heel solide. "Straks krijg je toch weer die discussie met Bijlow. Die is al begonnen natuurlijk."

"Bijlow is een geweldige keeper", kan Advocaat zich herinneren. "Die heb ik meegemaakt bij Feyenoord. Toen was hij ook vaak geblesseerd, maar qua kwaliteit was hij echt ongelooflijk."

Diezelfde Bijlow zag concurrent Wellenreuther zaterdagavond niet vrijuit gaan bij de 1-0 van Sontje Hansen. "Het probleem is dat hij dit soort ballen vorig jaar wel pakte. Toen had hij de druk niet. Nu zit de druk erop." Of het Wellenreuther zijn basisplaats gaat kosten, weet Advocaat niet. "Maar die Bijlow, dat is een panter hoor. Ik kan er nu niet over oordelen, maar ik ben een Bijlow-fan. Echt een geweldige keeper."