PSV beloont Matteo Dams met plek in A-selectie

PSV-revelatie Dams krijgt prachtig nieuws: talent per direct lid van A-selectie

Vandaag om 20:41

Matteo Dams is vrijdag officieel overgeheveld naar de A-selectie van PSV. Dat maken de Eindhovenaren bekend via de officiële kanalen. De talentvolle linksback greep in de voorbereiding op dit seizoen zijn kans, en overtuigde trainer Peter Bosz snel.

De twintigjarige Dams was nog contractspeler van Jong PSV, waarvoor hij vorig seizoen uitkwam. Nu wordt bij beloond voor zijn stormachtige ontwikkeling. "We zijn buitengewoon tevreden over de prestaties van Matteo en de stappen die hij maakt", aldus Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. 

Dams, die ook deel uitmaakt van de voorselectie van het Belgische nationale elftal, stond tijdens de laatste drie Eredivisie-wedstrijden van PSV negentig minuten binnen de lijnen. Vorige week maakte hij tegen Juventus ook al zijn Champions League-debuut. 

"Matteo is natuurlijk het schoolvoorbeeld van hoe we het graag zien bij PSV", concludeert Stewart. "Hij heeft onze hele jeugdopleiding doorlopen en keihard gewerkt om steeds weer die volgende stap te maken. Binnen alle geledingen van de club zijn we enorm trots om te zien waar hij nu staat."

Dams hoopt dat er nog veel meer moois gaat volgen in Eindhoven. "Ik ben erg blij met deze erkenning, maar bovenal hongerig om nog veel verder door te groeien. Ik wil hier een stabiele kracht worden en uiteraard prijzen winnen."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)