Valentijn Driessen ergert zich enorm aan Ajax-middenvelder Jordan Henderson

Driessen walgt van 'ideale prof' bij Ajax: 'Zo verschrikkelijk zwak, dat gedrag'

Vandaag om 19:15

Valentijn Driessen heeft zich donderdagavond groen en geel geërgerd aan het gedrag van Ajax-aanvoerder Jordan Henderson. De Engelsman gaf teamgenoot Bertrand Traoré halverwege de tweede helft op zijn donder, vanwege een gebrek aan scherpte. De journalist van De Telegraaf heeft er geen enkel goed woord voor over. 

Het moment voltrok zich in de 63e minuut van Ajax - Besiktas (4-0). Terwijl de Turkse club een wissel doorvoerde, ging de aandacht plots uit naar een groepje Ajax-spelers. Te zien was hoe Henderson zijn frustraties uitte richting Traoré, die even daarvoor een wat lompe overtreding maakte na balverlies. Kian Fitz-Jim en Devyne Rensch probeerden de boel te sussen. Ajax stond op dat moment met 3-0 voor. 

"Een beetje voor de bühne", stelt clubwatcher Mike Verweij in de podcast Kick-off. "Maar daar moet je natuurlijk ook geen balverlies lijden, ook al is het dan 3-0. Het was een beetje van: kijk eens wie ik ben, Jordan Henderson. Al had hij daar wel het recht toe, maar het was een beetje overdreven."

Collega Driessen is een stuk kritischer op de aanvoerder van de Amsterdammers. "Zoiets kun je ook gewoon in de kleedkamer doen. Dat hoeft echt niet voor het oog van vijftigduizend mensen. Traoré werd afgefloten voor een overtreding, maar dat was helemaal geen overtreding. Dat sloeg al nergens op, maar dan ga je ook nog even de grote jongen uithangen. De grote aanvoerder en de ideale prof. Dat vond ik zo verschrikkelijk zwak, dat gedrag."

Beluister de nieuwste #DoneDeal over Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en meer! (ft. Rens van Eijden)