Erik ten Hag verdedigt 'nog jonge' Joshua Zirkzee

Ten Hag niet blind voor kritiek: 'Geloven in de spelers, maar ben ook ongeduldig'

Vandaag om 15:53

Erik ten Hag is ervan overtuigd dat Joshua Zirkzee een belangrijke kracht wordt voor Manchester United. Toch vraagt de oefenmeester om geduld richting de 'nog jonge' spits én de andere aankopen van The Red Devils.

"Joshua is nog jong en je ziet zijn kwaliteiten", begint Ten Hag op zijn persconferentie. "Hij is een hele goede verbindingsspeler. Hij is creatief, hij creëert kansen. Maar om eerlijk te zijn, heeft hij ook zijn momenten richting het doel van de tegenstander. Tegen FC Twente bijvoorbeeld had hij een geweldige actie, met een geweldige afronding, maar er volgde een geweldige redding van de keeper."

Toch kan hij zeker nog verbeteren op het gebied van afwerken, ziet Ten Hag. "Maar dat wisten we op voorhand. Hij heeft een aantal hele goede eigenschappen en ook een aantal die nog kunnen verbeteren. Hij heeft onze steun nodig om te ontwikkelen."

Zirkzee kwam afgelopen zomer voor veertig miljoen euro over van Bologna. Sindsdien was hij alleen trefzeker tijdens zijn debuut, waardoor Ten Hag noodzaak ziet om zijn pupil en de andere aankopen te verdedigen. De kritiek op het spel van United is ook Ten Hag namelijk niet onopgemerkt gebleven. "We hebben ervoor gekozen om heel jonge spelers te contracteren, zoals vorig jaar met Rasmus Højlund en dit seizoen met Zirkzee en Leny Yoro. We geloven in deze spelers, maar ik ben ook ongeduldig: ik wil in een rechte lijn vooruit", besluit de Tukker.

Voor Ten Hag en United staat er zondag een ware kraker op het programma als Tottenham Hotspur op bezoek komt op Old Trafford. De wedstrijd wordt om 17.30 uur afgetrapt.