Guardiola over Rodri bij Manchester City

Guardiola bevestigt: 'Zijn seizoen is voorbij, hij is al geopereerd'

Vandaag om 15:39
Laatste update: om 15:47

Rodri komt het hele seizoen niet meer in actie, bevestigt Manchester City-manager Pep Guardiola. Die vrees was er al, toen duidelijk werd dat de middenvelder een zware knieblessure heeft opgelopen.

Tegen Arsenal raakte Rodri geblesseerd aan zijn knie. Onderzoek wees uit dat hij een zware kruisbandblessure heeft. Op de persconferentie in aanloop naar het duel met Newcastle United bevestigt Guardiola dat de Spaanse controleur dit seizoen volledig mist. "Helaas, Rodri heeft de slechtst mogelijke uitkomst te horen gekregen."

"Hij is vanochtend (vrijdagochtend, red.) al geopereerd", stelt de manager. "Zijn seizoen is voorbij. Volgend seizoen zal hij er weer zijn." Guardiola heeft er vertrouwen in dat het gemis van Rodri opgevangen kan worden. "De anderen kunnen samen vervangen wat Rodri ons sinds zijn komst heeft gegeven. We zullen het als team moeten doen. Mateo Kovacic kan op zijn plek spelen en ik heb meer opties. Ilkay Gündogan kan op die positie spelen en John Stones is ook een alternatief."

Behalve Rodri moet ook Kevin De Bruyne de wedstrijd tegen Newcastle missen. De Belg wordt na de interlandperiode van oktober terugverwacht bij City.