Van Persie verwelkomt duo terug in Heerenveen-selectie, Nicolaescu ontbreekt

Heerenveen trapt Eredivisie-weekend zonder derby-held af, Condé staat voor debuut

Vandaag om 08:45
Laatste update: om 11:45

Ion Nicolaescu, matchwinner in de derby tegen FC Groningen, ontbreekt vrijdagavond in de wedstrijdselectie van sc Heerenveen, terwijl Amara Condé zijn officiële debuut voor de Friezen kan gaan maken. De ploeg van Robin van Persie trapt het nieuwe Eredivisie-weekend af tegen Heracles Almelo.

Heerenveen wil het goede gevoel dat in Friesland heerst na de 2-1 overwinning op aartsrivaal Groningen vasthouden. De reeks moet vrijdag een positief vervolg gaan krijgen in Almelo, waar Heracles om 20.00 uur de gastheer is.

Van Persie heeft goed en slecht nieuws gekregen in aanloop naar het Eredivisie-duel. Zo moet de oefenmeester het stellen zonder Danilo Al-Saed en Nicolaescu. Laatstgenoemde maakte in de derby tegen Groningen nog het winnende doelpunt. "Met Nico gaat het redelijk goed, maar hij is er niet bij", verklaart Van Persie op de clubsite. "Dat is vervelend, in de eerste plaats voor hemzelf. Hij zat er echt goed in, ik zag hem ook iedere dag fitter en beter worden..."

Ook is er goed nieuws vanuit de Friese ziekenboeg: Sam Kersten en Condé zitten wél bij de selectie voor het duel met Heracles. Na een blessure is laatstgenoemde klaar om zijn debuut voor Heerenveen te maken. "Hij heeft een heel belangrijke rol, ook buiten de wedstrijden om. Amara is altijd opgewekt, het is een wereldgozer die altijd bezig is met anderen. Het is prettig om zo’n persoon erbij te hebben. Vorig weekend kon hij bij hoge nood al meedoen, maar nu kan hij écht spelen", licht Van Persie toe.

Heerenveen trapt het Eredivisie-weekend vrijdagavond af in Almelo. "In iedere wedstrijd, op NAC Breda na, zijn we op achterstand gekomen. Ik hoop dat we dat tegen Heracles kunnen voorkomen. Het schuilt wel een beetje in onze manier van spelen: we krijgen kansen tegen, maar ik verwacht dat we in de meeste duels ook meer gaan creëren dan de tegenstanders", blikt Van Persie vast vooruit.