Teleurstelling Besiktas: 'Nachtmerrie tegen Ajax duurt voort'

Teleurstelling in Turkije: 'Nachtmerrie tegen Ajax duurt voort voor Besiktas'

Vandaag om 00:05

De teleurstelling is groot bij Besiktas na de kansloze nederlaag tegen Ajax in de Europa League. De Turkse topclub verkeerde tot dusver in blakende vorm dit seizoen, maar werd donderdag overklast in Amsterdam. Dat zagen ook de Turkse media.

'Teleurstellende nederlaag in Amsterdam', kopt Fanatik, dat erop wijst dat Besiktas pas zijn eerste nederlaag van het seizoen leed. Hurriyet merkt op dat Ajax op basis van het doelsaldo zelfs koploper is in de competitiefase van de Europa League. 'En Besiktas staat laatste in de competitie met 36 teams. Het leed zijn grootste nederlaag in acht maanden en elf dagen tijd.'

Hurriyet stelt dat de 'nachtmerrie van Besiktas tegen Ajax voortduurt'. 'Besiktas stond voor de zevende keer tegenover Ajax en het Nederlandse team wist alle wedstrijden te winnen. De zwart-witten scoorden daarin drie keer, Ajax achttien keer.' Volgens Haber heeft ook Van Bronckhorst weinig reden tot lachen. 'Hij verloor alle zes zijn uitwedstrijden tegen Ajax, als trainer van Feyenoord, Rangers en Besiktas.'

Van Bronckhorst vond De Zwarte Adelaars 'heel matig'. Was zijn ploeg nu zo slecht of Ajax zo goed? "Ik denk allebei", stelt de oefenmeester. "Maar we hebben het Ajax zeker niet moeilijk gemaakt. Normaal gesproken hebben we veel meer snelheid in ons spel zitten. We hebben verkeerde keuzes gemaakt en cadeaus weggegeven. Deze wedstrijd was na 55 minuten gespeeld.”

Excuses aan fans
Ook in de Besiktas-selectie is de teleurstelling groot. "We hadden vanaf de eerste minuut problemen", erkent Jonas Svensson. "De hele wedstrijd was een teleurstelling voor ons. We konden er geen moment een strijd van maken. We zaten niet in de wedstrijd, maar we zullen deze wedstrijd analyseren. We hebben dingen te leren van deze wedstrijd. Dat is alles wat we kunnen doen", aldus de voormalig AZ'er, die zijn excuses aanbiedt aan de fans. "Sorry, echt. Het spijt ons."