Luijckx plaatst vraagtekens bij selectie Wijnaldum in Oranje

Luijckx plaatst vraagtekens bij 'bijzondere keuze' Koeman: 'Niet serieus te nemen'

15 maart om 18:27

Kees Luijckx begrijpt niet dat bondscoach Ronald Koeman de komende interlandperiode een beroep doet op Georginio Wijnaldum. De 33-jarige middenvelder keert na een lange absentie terug in het Nederlands elftal.

"Ik vind het een hele bijzondere keuze", begint Luijckx bij De Voetbalkantine op ESPN. Wijnaldum nam afgelopen zomer afscheid van het Europese toneel en trok naar het Saudische Al Ettifaq. Luijckx probeert te ontdekken waarom Koeman voor Wijnaldum in de definitieve selectie kiest. "Als je kijkt naar het groepsproces en de middenvelders die hij heeft... Het zijn allemaal jongens die nog niet echt de échte top hebben gehaald."

"Misschien dat Koeman denkt: ik wil een jongen die ook op het hoogste niveau rustig blijft", stelt Luijckx. De voormalig verdediger annex middenvelder benadrukt dat het niveau in Saudi-Arabië niet hoog is. "Dat kan je eigenlijk niet serieus nemen voor het Nederlands elftal. Wat ik net zei, is de enige afweging die ik kan begrijpen. Hij kent het topniveau, daar heeft hij jarenlang op gespeeld."

Luijckx denkt dat Wijnaldum zijn collega-middenvelders bij Oranje kan aansturen. "Maar ik vind het een bijzondere keuze. Voor mij, als je daar naartoe gaat, heb je afscheid genomen van het topvoetbal."

Check hieronder de nieuwste aflevering #DoneDeal met alles over de uitschakeling van PSV & Ajax en de eerste dag van Alex Kroes!!