Druk op Ten Hag neemt toe: Man United lijdt opnieuw pijnlijke thuisnederlaag

30 september 2023 om 17:52

Manchester United heeft opnieuw een pijnlijke nederlaag in eigen huis geleden in de Premier League. Op Old Trafford was Crystal Palace met 0-1 te sterk door een fraaie treffer van voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen. Daardoor neemt de druk op Erik ten Hag toe.

United kende een zeer matige seizoensstart, met onder meer nederlagen tegen Tottenham Hotspur, Arsenal en Brighton & Hove Albion. Midweeks speelde de ploeg van Ten Hag ook al tegen Crystal Palace, alleen toen in de League Cup. The Red Devils boekten een zeer overtuigende overwinning, maar daar was enkele dagen later niets van terug te zien bij het tweede onderlinge treffen.

Man United was nu weliswaar ook dominant, maar het wist Crystal Palace in de eerste helft weinig keren echt in de problemen te brengen. Dat terwijl het na 25 minuten raak was voor de bezoekers: uit een corner nam Andersen de bal in één keer op de pantoffel, waardoor Andre Onana kansloos was.

In de tweede helft begon het langzaam beter te lopen bij United. The Red Devils zagen de tijd wegtikken en gingen daardoor steeds nadrukkelijker op jacht naar de gelijkmaker. In de absolute slotfase kwam Donny van de Beek nog als stormram binnen de lijnen bij de thuisploeg. Al met al kreeg United in de tweede helft wel mogelijkheden, maar geen goal: daardoor ging Palace er met de overwinning vandoor.

Daardoor staat de teller op slechts negen punten na zeven wedstrijden voor Manchester United. Daardoor neemt de druk op Ten Hag steeds meer toe. Door de overwinning gaat Crystal Palace nu zelfs over The Mancunians heen op de ranglijst.