Bellingham redt Real Madrid wederom, imposante comeback Galatasaray

Bellingham redt Real Madrid in slotminuut, imposante comeback Galatasaray

20 september 2023 om 20:41
Laatste update: 20 september 2023 om 20:50

Real Madrid heeft woensdagavond het eerste duel in de groepsfase van de Champions League op de valreep gewonnen. De Koninklijke domineerden tegen FC Union Berlin, maar moesten tot de laatste minuut wachten op redder Jude Bellingham. Galatasaray stevende op een nederlaag af tegen FC Kopenhagen, maar redde in de slotfase knap een punt. 

Real Madrid - FC Union Berlin 1-0
Real Madrid startte woensdagavond de Champions League-campagne met het thuisduel met Union Berlin. Trainer Carlo Ancelotti deed geen concessies en zette zijn sterkste spelers op het veld. Luka Modric, die dit seizoen niet altijd in de basis staat, mocht ook aan de aftrap beginnen. Bij Union startten Danilho Doekhi en Sheraldo Becker. Ook Leonardo Bonucci deed mee bij de bezoekers. 

De thuisploeg nam direct het heft in handen, maar had aanvankelijk moeite met het verdedigend ingestelde Union. De Duitse ploeg kwam zelfs tot de eerste kans van de wedstrijd. Real had moeite met de manier waarop Union terugzakte en dat leidde in de eerste helft ook tot enkele counterkansen van de bezoekers. De twee ploegen gingen met de brilstand aan de thee.

In het tweede bedrijf was het weer Union dat een grote kans kreeg via Robin Goossens, maar uiteindelijk begon de Madrileense voetbalmachine steeds beter te draaien. Rodrygo Goes schoot hard op doelman Frederik Ronnow en trof daarna de paal. Even later kopte Joselu eveneens tegen het houtwerk. Union was enkele keren gevaarlijk via de counter, maar kon in de tweede helft minder brengen. Het Bernabeu schreeuwde een kwartier voor tijd om een strafschop na een vermeende handsbal van Doekhi, maar de arbiter wuifde het appel weg. 

Real bleef ook in de slotfase op zoek naar de openingstreffer, maar kansen van Joselu en Rodrygo werden niet omgezet in een doelpunt. In de slotminuut lukte het de thuisploeg alsnog: Federico Valverde loste een schot en niemand minder dan Bellingham kon de rebound vrij binnentikken. 

Galatasaray - FC Kopenhagen 2-2
FC Kopenhagen heeft woensdag bijna gestunt op bezoek bij Galatasaray. Bij de Turkse topclub begonnen onder meer Hakim Ziyech, Dries Mertens en Angeliño aan de aftrap. Aan de kant van Kopenhagen begon Kevin Diks aan de aftrap. Na ruim een half uur spelen kwamen de Deense bezoekers verrassend op voorsprong door toedoen van Mohamed Elyounoussi. 

Galatasaray had licht de overhand en ging in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg na een klein uur de deksel op de neus. Diogo Gonçalves verdubbelde de score van de bezoekers. In de laatste twintig minuten moest Kopenhagen met tien man verder na een rode kaart van Elias Jelert en dat bleek uiteindelijk het recept voor puntenverlies. Sacha Boey maakte in minuut 86 de aansluitingstreffer en Tetê zette twee minuten later de gelijkmaker op het bord.

Door de remise komen Galatasaray en Kopenhagen aan één punt in de groep. Bayern München en Manchester United strijden later vanavond om de koppositie in Groep A.