De Boer kritisch op 'postbode' van Feyenoord: "Zo zijn jonge spelers nu eenmaal"

27 april 2016 om 12:15

Tonny Vilhena doet het de laatste maanden uitstekend op het middenveld van Feyenoord. De jongeling krijgt wél regelmatig het verwijt dat hij te veel en te vaak met de bal loopt. Die kritiek deelt analist Ronald de Boer. 

"Dat postbodevoetbal klopt wel. Je ziet dat ook nog te vaak bij Riechedly Bazoer. Zo zijn jonge spelers nu eenmaal, zoiets wordt vanzelf wel minder", aldus De Boer in gesprek met Voetbal International. 

"Ik vind dat Tonny zijn spel nog meer moet verfijnen. Ook ik zie echt wel dat hij steeds rustiger wordt. Alleen, als hij nu ook nog de momenten leert herkennen van wanneer één keer te raken of een keertje niet voluit drukzetten als het niet nodig is, wordt hij nog veel beter."

"Over mezelf zei ik ook altijd dat ik het pas doorkreeg, toen ik 23 jaar was", vervolgt hij. "Ik analyseerde ieder seizoen en stelde mezelf dan steeds doelen voor dingen die beter konden. Als Tonny steeds het besef heeft dat er altijd onderdelen in zijn spel te ontwikkelen zijn, zal hij nog veel sneller gaan groeien dan hij nu doet."