Witte rook uit Heerenveen: Streppel per 1 juli aan de slag in Friesland

16 maart 2016 om 13:07

Jurgen Streppel is vanaf komend seizoen de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De Friese club maakt dat woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. Streppel is nu nog actief als trainer van Willem II. 

De Brabander tekent voor twee jaar in het Abe Lenstra Stadion. Hij wordt per 1 juli de opvolger van interim-trainer Foppe de Haan. De aanstelling van de Willem II-trainer in Friesland zat er al even aan te komen. De afgelopen dagen meldden diverse media dat de trainer en Heerenveen er al zo goed als uit waren. Sinds de zomer van 2011 was de oefenmeester werkzaam in Tilburg. Hij had nog een contract voor één jaar bij de Tricolores. 

"We willen aantrekkelijk voetbal spelen in een vol Abe Lenstra stadion, met een duidelijke voetbalvisie en passend binnen onze financiële mogelijkheden. Jurgen is een trainer die daar in onze optiek prima bij past", legt Hans Vonk, technisch directeur van Heerenveen, uit op het digitale thuis van de Friezen. 

"Hij heeft ruimschoots ervaring als trainer in het betaald voetbal, heeft aanvallend en attractief voetbal hoog in het vaandel staan en maakt graag jonge spelers beter. Iets waar Heerenveen al jaren bekend om staat en waar Jurgen graag aan wil meewerken", besluit Vonk. 

Woensdag werd eveneens bekend dat Carlos Aalbers, technisch manager van Willem II, vertrekt uit Tilburg. Hij gaat per 1 april aan de slag bij FC Groningen. In de Euroborg wordt Aalbers hoofd scouting