'Fantastische' Nederlandse aanwinst van Koeman imponeert: 'Kijk ik naar'

15 maart 2016 om 09:49

Southampton-manager Ronald Koeman is zeer te spreken over de ontwikkeling die aankoop Virgil van Dijk heeft doorgemaakt. Hij werd afgelopen zomer van Celtic overgenomen en houdt zich staande in de Premier League.

"Hij is sterk, hij is snel en hij is een belangrijke schakel in de opbouw van achteruit. Zijn korte passes zijn goed, ook zijn lange pass is prima en het klikt tussen hem en Jose Fonte. Afgelopen zaterdag bleek hij ook een goede combinatie met Ryan Bertrand", zegt Koeman als analist van Sky Sports. "Verder is Van Dijk goed in de lucht, heeft hij een ferme knal in de poten. Al met al is hij gewoon een hele goede centrale verdediger."

"De enige zorg die ik had toen we Virgil kochten van Celtic is of hij wel in de Premier League paste. Deze competitie is anders. Dat maakt het een beetje tricky, maar hij heeft gewoon tegen FC Barcelona in de Champions League gespeeld. Dus uiteindelijk was alle twijfel ook snel verdwenen", vervolgt Koeman.

Ook Jamie Carragher is overtuigd door Van Dijk. De oud-verdediger van Liverpool: "Ik kijk natuurlijk met opzet naar de centrale verdedigers in de competitie. Hij is gewoon fantastisch." Tot slot gaat Koeman in op de titelkansen van Manchester City en Arsenal: "Voor die twee is het afgelopen."