'Eerste naam van potentiële opvolger Streppel gaat rond bij Willem II'

15 maart 2016 om 07:05

SC Heerenveen gaat spoedig haar nieuwe trainer presenteren. Jurgen Streppel maakt volgens het Algemeen Dagblad dinsdagochtend zijn vertrek kenbaar aan de spelersgroep van Willem II. De Tilburgers hebben op hun beurt een lijstje klaarliggen met potentiële opvolgers voor Streppel.

Het vertrek van Streppel uit Brabant komt niet als een grote verrassing. De trainer leeft op gespannen voet met algemeen directeur Berry van Gool, schrijft het AD. Streppel wilde graag de weg omhoog inzetten met Willem II, terwijl Van Gool de hand op de knip hield.

Diezelfde Van Gool moet met Willem II nu op zoek naar een nieuwe trainer. De kans is klein dat assistent-trainer Adrie Bogers doorgeschoven wordt. Technisch manager Carlos Aalbers heeft in de voorbije weken al een inventarisatie gemaakt met mogelijke nieuwe trainers. Mario Been zit daar hoogstwaarschijnlijk bij. Aalbers en Been onderhouden een goede band na hun gezamenlijke periode bij NEC.

Echter zal Been ook op het lijstje van NEC staan, omdat de Nijmegenaren na het vertrek van Ernest Faber naar FC Groningen ook op zoek moeten naar een nieuwe trainer. Groot voordeel voor NEC is dat de promovendus zeker is van nog een jaar Eredivisie en Willem II nog alle zeilen moet bijzetten.