Falcao zegt 'nee' tegen duizelingwekkende bedragen: "Zo zit ik niet elkaar"

14 maart 2016 om 14:44

Radamel Falcao bakt er heel weinig van in Engeland, maar is naar eigen zeggen geen opgever. De Colombiaanse spits wees de afgelopen weken twee lucratieve aanbiedingen uit China af om bij Chelsea te blijven.

De Londenaren huren Falcao dit seizoen van AS Monaco, maar een succes is dat niet. Net als bij Manchester United kan hij niet overtuigen. Een sluiproute naar China lonkte, maar Falcao ziet dat niet zitten. "Het klopt dat ik twee aanbiedingen heb gekregen uit China, maar ik ben in Engeland gebleven om mezelf nog een kans te geven", vertelt El Tigre aan El Tiempo.

"Als ik daarheen was gegaan, had ik de makkelijkste weg gekozen, want het geld was goed. Maar zo zit ik niet in elkaar. Ik wil vechten voor mijn plek bij Chelsea. Ik focus me op mijn prestaties bij Chelsea, en nergens anders. Ik geef alles voor deze club."

In tegenstelling tot Falcao vertrokken spelers als Jackson Martinez, Ramires en Alex Teixeira wél naar China. De kans is groot dat de dertigjarige Colombiaan aan het einde seizoen terugkeert naar Monaco. Chelsea lijkt de optie tot koop van ongeveer vijftig miljoen euro niet te gaan lichten.