Scholes nuanceert kritiek op Van Gaal: "Beste voorbeeld daarvan was PSV-uit"

14 maart 2016 om 12:27

Paul Scholes ontkent dat hij zo kritisch is op het huidige Manchester United om Ryan Giggs uiteindelijk een baan als hoofdtrainer van The Red Devils te bezorgen. De voormalig middenvelder noemt die suggestie pure onzin.

Het supportersblad United We Stand vroeg zich in gesprek met Scholes af of hij bewust kritisch is op Van Gaal in de hoop dat een ontslag Giggs uiteindelijk aan promotie helpt. "Wat een ongekende bullshit", countert Scholes. "Ik doe precies wat ik altijd doe en dat is zeggen wat ik op het veld zie gebeuren. Of dat nou goed of slecht is."

"Het ding met Van Gaal is dat alles wat hij van mij over hem leest, alleen de negatief is. Dat wordt namelijk gepubliceerd. Maar er zijn ook momenten geweest dat ik postief was. Het beste voorbeeld daarvan was PSV-uit, toen we verslagen werden (2-1, red.), maar ik wél het echte United-spel zag. Daarmee bedoel ik dat we twee echte vleugelspelers opstelden met Memphis en Ashley Young."

"Maar alleen mijn negatieve commentaar wordt opgepikt", vervolgt Scholes. "En dat ziet er erger uit dan het bedoeld is. Het gaat mij niet om de leiding bij United, maar om de manier waarop er gespeeld wordt."