Kenners kiezen massaal voor PSV in plaats van Ajax: 'Dan heeft 'Boertje' alles'

12 maart 2016 om 09:44

De trainers en aanvoerders van de Eredivisie en andere prominenten zijn er een week voor de topper PSV - Ajax wel uit: de Eindhovenaren worden opnieuw kampioen van Nederland. Liefst zeventig procent kiest voor PSV, blijkt uit een rondgang van het Algemeen Dagblad.

Toch klinkt er af en toe ook een ander geluid. PEC Zwolle-coach Ron Jans gelooft in een succesvolle eindsprint van Ajax. John van den Brom (AZ), Marcel Keizer (SC Cambuur) en John Stegeman (Heracles Almelo) sluiten zich daarbij aan, maar de overgrote meerderheid is eensgezind: PSV gaat dat ene puntje voorsprong niet meer verspelen.

Niet iedereen kiest puur 'voetbalinhoudelijk'. "Ajax heeft een goede defensie en maakt altijd wel een doelpunt. Maar eigenlijk hoop ik vooral dat ze kampioen worden voor mijn vriend Diederik Boer, de reservekeeper. Als Ajax kampioen wordt, heeft 'Boertje' in Nederland alle prijzen", zegt PEC-aanvoerder Bram van Polen.

Arjen Robben zet een vinkje achter PSV. "Hier laat ik mijn gevoel spreken", zegt de speler van Bayern München. En Richard Witschge gaat voor Ajax, zijn club, waar hij ook nog eens techniektrainer is bij de jeugd. "Nee hoor, dit is geen verplicht antwoord. Ik denk dat Ajax volgende week bij PSV gaat winnen. Die wedstrijd is de beslissing voor het kampioenschap."