Blind haalt opvallende namen bij voorlopige selectie Nederlands elftal

9 maart 2016 om 13:01

De voorselectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Frankrijk en Engeland is bekend. Danny Blind heeft 28 namen geselecteerd, waaronder debutanten Timo Letschert en Vincent Janssen.

Ook Ron Vlaar en Mitchell Dijks behoren tot de voorlopige selectie van Oranje. Voor Letschert, Janssen en Dijks is het de eerste keer dat ze bij het keurkorps van Blind zitten. Vlaar keert na een lange periode vol blessures terug. Ook Davy Pröpper van PSV zit erbij.

Vooral de selectie van Letschert doet veel stof opwaaien, hoewel de verdediger een uitstekend seizoen doormaakt in het shirt van FC Utrecht. Hij valt naast zijn verdedigende werk ook op in aanvallende zin. De 21-jarige Janssen (AZ) is dit seizoen goed voor zeventien Eredivisie-doelpunten en staat tweede op de topscorerslijst achter PSV-spits Luuk de Jong, die ook is geselecteerd.

PSV is hofleverancier met zeven spelers. Ajax volgt met vijf spelers. Oranje speelt op vrijdag 25 maart in Amsterdam een oefenwedstrijd tegen Frankrijk, dat komende zomer gastheer is op het EK. Vier dagen later is Engeland de sparringpartner van de ploeg van Blind op Wembley.