'Barça heeft beste papieren voor komst van 'nieuwe Ronaldo' uit Frankrijk'

7 maart 2016 om 13:21

De kans is aanwezig dat Ousmane Dembele de eerste zomeraankoop van FC Barcelona wordt. Het wonderkind van Stade Rennes maakte zondag een hattrick, terwijl technisch secretaris Robert Fernandez op de tribune zat.

Dembele was onnavolgbaar in de thuiswedstrijd tegen FC Nantes en tekende voor drie van de vier Rennes-doelpunten (4-1). Spaanse media melden dat Fernandez samen met zijn rechterhand Urbano Ortega aandachtig toeschouwer was in Frankrijk, om de achttienjarige aanvaller aan het werk te zien.

De hattrick zou Barça hebben overtuigd van het feit dat Dembele in de zomer al rijp is voor een transfer. Het is geen geheim dat de snelle Fransman, die ook in de belangstelling van onder meer Chelsea, Arsenal, Manchester City, Liverpool en Atlético Madrid zou staan, maar wat graag naar Camp Nou vertrekt. In een interview met beIN Sport droomde hij al hardop.

"Het is een droom om bij Barça te spelen. De Spaanse competitie is geweldig, al hou ik ook van Duitsland. Neymar en Messi zijn mijn inspiratiebronnen. Ik denk van iedereen wel", zei Dembele. Rennes-directeur Mikaël Silvestre zette hem bovendien in de etalage. "Vroeg of laat wint Ousmane de Ballon d'Or. Hij doet me denken aan Cristiano Ronaldo in zijn tijd bij Manchester United."