Update: EA Sports reageert op 'verbanning' Johnson na geruchtmakende zaak

Update: EA Sports reageert op 'verbanning' Johnson na geruchtmakende zaak

04-03-2016 14:41
31

Het is prijsschieten op Adam Johnson. De ex-aanvaller van Sunderland en de nationale ploeg van Engeland werd donderdag veroordeeld voor een zedenmisdrijf met een vijftienjarig meisje.

De veroordeling van Johnson, die zelf schuld bekende, leidt tot grote commotie in Engeland, waar men over elkaar heen valt om de 28-jarige voetballer de grond in te boren. Donderdagavond is het de beurt aan organisaties die kindermisbruik bestrijden. Zij klagen over het feit dat FIFA 16 er tot op heden niet in is geslaagd om Johnson uit de populaire game te verwijderen.

"Dit spel wordt dagelijks gespeeld door miljoenen kinderen, dus het is de verantwoordelijkheid van EA Sports (de maker van FIFA, red.) om op te treden", luidt het statement van een organisatie. "Johnson heeft zijn heldenstatus als voetballer misbruikt om aan een kind te kunnen zitten. Daar wil zo'n spel toch niet mee geassocieerd worden?"

Sunderland ontsloeg Johnson drie weken geleden, toen de twaalfvoudig international bekende voor de rechtbank. "Dat was voor ons allemaal een verrassing", zegt manager Sam Allardyce donderdag. "Adam heeft gelogen, schokkend. Ik ben blij dat hij hier niet meer speelt. Het was een goed besluit om hem met onmiddellijke ingang te ontslaan."

Update 14.41: Het lukt EA Sports niet om Adam Johnson volledig te verwijderen uit FIFA 16. Dat laat de gameontwikkelaar vrijdag weten in de Engelse media. "We hebben technische problemen, dus het is niet mogelijk. Bij een aantal versies is hij wel weg. Bij de meeste niet", klinkt het. Donderdag gingen stemmen op dat Johnson verbannen moest worden uit FIFA 16, na zijn geruchtmakende bekentenis.