'Verrassend dat ik bij de Ajax-selectie zat. Ik heb er lang op moeten wachten'

'Verrassend dat ik bij de Ajax-selectie zat. Ik heb er lang op moeten wachten'

03-03-2016 18:39
2

Robert Muric kwam in de zomer van 2014 over van Dinamo Zagreb, maar het duurde even voordat de Kroaat ook daadwerkelijk zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax mocht maken. In de thuiswedstrijd tegen Excelsior (3-0) gaf hij zijn visitekaartje af met een assist.

De kop is er dus af voor de buitenspeler, die vorig seizoen al debuteerde bij Jong Ajax. "Dit debuut was sowieso belangrijker, want dit is Ajax 1", vertelt hij aan Ajax Life. "Ik was wel een beetje verrast dat ik bij de selectie zat. Ik heb er lang op moeten wachten."

Op de club trekt Muric veel op met Nemanja Gudelj en Dragi Gudelj. "We praten veel over voetbal, kijken tv, eigenlijk doen we van alles samen", aldus de negentienjarige aanvaller, die steeds beter begint te aarden in Amsterdam. Dat lukte voorganger Dejan Meleg niet. De Serviër keerde in de winter terug naar FK Vojvodina.

Muric lijkt het 'Meleg-scenario' te ontlopen, al vreesde de linkspoot wel even toen hij in een mindere periode zat. "Ik was wel een beetje bang dat mij hetzelfde zou gebeuren. Daar heb ik ook met de trainers over gesproken. Ze zeiden dat het wel goed zou komen, als ik maar hard zou blijven trainen."