Kraay niet weg te slaan: 'Er zijn mensen die alleen Ajax – Feyenoord willen doen'

Kraay niet weg te slaan: 'Er zijn mensen die alleen Ajax – Feyenoord willen doen'

03-03-2016 18:28
10

Hans Kraay jr. verlengde deze week zijn contract bij betaalzender FOX Sports tot 2018. De markante oud-voetballer, analyticus en interviewer voelt zich vereerd.

"Naar een voetbalstadion toe, met voetballers praten, de Eredivisie volgen: geweldig", vindt Kraay in gesprek met Omroep Gelderland. Hij geniet ervan. "Ik voel me geen journalist. Ik hou gewoon van voetballen. Ik doe alles op gevoel. Ja is ja en nee is nee, recht voor zijn raap. En dan kun je ook wel eens een draai om je oren krijgen, maar ik kan wel aardig tegen kritiek."

"Er zijn misschien best mensen die per se Ajax - Feyenoord of PSV - Ajax willen doen, maar ik ga net zo lief naar PEC Zwolle - De Graafschap of Vitesse - Willem II. Er zijn voor mij geen B-wedstrijden, ik vind alles mooi."

De interviews van Kraay zijn altijd voer voor discussie: je houdt ervan of je hebt er een hekel aan. Hij heeft zelf het idee dat hij door zijn voetbalachtergrond serieuzer wordt genomen dan andere journalisten. "Ik heb een wedstrijdje of vijfhonderd betaald voetbal gespeeld en ik hoop dat de voetballers dat ook voelen. Ik ben gepassioneerd, ik hou van voetbal, de belangrijkste bijzaak in het leven."