'We hebben de spelers om kampioen te worden, maar we missen gretigheid'

'We hebben de spelers om kampioen te worden, maar we missen gretigheid'

03-03-2016 17:56
3

Alexis Sanchez vreest dat het Arsenal aan zelfvertrouwen ontbreekt om de Premier League-titel te winnen. De titelkansen van de Gunners kregen woensdag een serieuze knauw in het thuisduel met Swansea City (1-2).

"Ik denk dat we de spelers hebben om kampioen te worden, maar we missen een bepaalde gretigheid", zegt Sanchez tegen Directv Sports. "We moeten het veld opstappen alsof we 1-0 voorstaan. Ik herinner mij een duel met Manchester United vorig jaar. We waren gretig om prijzen te winnen. Binnen twintig minuten stonden we 3-0 voor. We straalden die dag vertrouwen uit."

Ook manager Arsène Wenger denkt dat het vormverlies te wijten is aan een gebrek aan vertrouwen. "Ik maak me zorgen om onze resultaten", laat de Fransman weten aan de BBC. "We dromen niet. We moeten realistisch zijn en terugkeren naar de basis. De spelers zijn nu terneergeslagen, maar we moeten reageren. We moeten niet vergeten dat we wel degelijk veel kwaliteit hebben."

Arsenal ging vorig weekeinde ook al onderuit bij Manchester United (3-2). De achterstand op koploper Leicester City is daardoor opgelopen tot zes punten.