Doyen Sports noemt straf FC Twente controversieel en in strijd met de wet

Doyen Sports noemt straf FC Twente controversieel en in strijd met de wet

03-03-2016 17:39
24

FC Twente is mede door de samenwerking met Doyen Sports in de problemen geraakt, maar de investeringsmaatschappij is zich van geen kwaad bewust. Doyen noemt de maatregelen van de KNVB 'controversioneel en in strijd met de wet'.

Het in Londen gevestigde Doyen Sports volgt de ontwikkelingen bij FC Twente op de voet, en is niet onder de indruk van het rapport en de maatregelen tegen de Enschedese club. "Het is de beslissing van de KNVB om Twente te bestraffen, welke echt controversieel en in strijd met de wet is", meldt een woordvoerder van het bedrijf aan Quote.

De organisatie snapt niet dat de voetbalbond een oordeel velt op basis van acties van 'een criminele organisatie' (Football Leaks, red.) en houdt vol dat meerdere gelekte documenten nep of gemanipuleerd zijn om de mediagekte te voeden. Desondanks is Doyen niet van plan contact op te nemen met de KNVB. De investeringsmaatschappij focust zich op meerdere rechtszaken in Europa, waarbij wordt geoordeeld over de legitimiteit van haar praktijken.

Deze week barstte de bom bij Twente. Bestuurders die tussen 2013 en juni 2015 indirect of direct betrokken waren bij het financiële wanbeleid van FC Twente, moeten hun functie bij de club neerleggen. KNVB-directeur Bert van Oostveen liet zich ontvallen dat de kans groot is dat de Tukkers volgend seizoen geen betaald voetbal meer spelen.