Fortuna mag seizoen afmaken ondanks dreigende boodschap van de KNVB

Fortuna mag seizoen afmaken ondanks dreigende boodschap van de KNVB

03-03-2016 17:09
8

De KNVB heeft Fortuna Sittard opnieuw uitstel verleend. De club verkeert in financiële problemen en heeft nu minstens tot aan het eind van het lopende seizoen de tijd om die op te lossen, meldt de voetbalbond.

Fortuna Sittard leverde dinsdag de jaarcijfers over het seizoen 2014/2015, prognosecijfers voor het lopende boekjaar en de halfjaarcijfers in. Voor de eerste twee zaken had de licentiecommissie de Limburgse eerstedivisionist al viermaal dispensatie verleend.

De licentiecommissie heeft de cijfers beoordeeld en concludeert dat die 'onvoldoende zekerheid bieden voor het spelen van betaald voetbal'. 'Het gevolg hiervan is dat er een traject wordt gestart waarin wordt bekeken of de club de licentie voor het spelen van betaald voetbal ook na 1 juli 2016 kan behouden', stelt de KNVB in een verklaring.

Fortuna moest voor dinsdag het geld hebben om een gapend gat in de begroting te dichten. Daarmee kon het jaar worden uitgezongen en zou de licentie niet in gevaar komen. Een certificaat- en aandelenuitgifte moest de club uit de brand helpen, maar ondanks verwoede pogingen kwam het resterende bedrag van anderhalve ton er nog niet.