Hake roert gevoelig onderwerp niet aan: 'Geen idee wat de spelers vinden'

Hake roert gevoelig onderwerp niet aan: 'Geen idee wat de spelers vinden'

03-03-2016 16:40
2

FC Twente-coach Rene Hake bespreekt de moeilijke situatie van de club niet met zijn spelers. Hij doet er alles aan om de Tukkers in de Eredivisie te houden, maar mogelijk zijn die pogingen tevergeefs.

KNVB-directeur Bert van Oostveen liet zich immers ontvallen dat de kans groot is dat Twente volgend seizoen geen betaald voetbal meer speelt. "Allemaal speculaties", reageert Hake tegenover TC Tubantia. "Niemand weet hoe het afloopt. Wie zegt dat we puntenaftrek krijgen? En zo ja, wanneer, hoeveel? Maar eigenlijk zeg ik er nu al te veel over."

Hake bespeurt in aanloop naar het duel met ADO Den Haag van vrijdag geen onrust in zijn selectie. "Ik heb ook geen idee wat de spelers ervan vinden. Dat ga ik ze niet vragen. Ik heb daar ook helemaal geen tijd voor en ben bezig om de ploeg voor te bereiden op de wedstrijd tegen ADO. Daar probeer ik wel zo veel mogelijk invloed op te hebben en dat lijkt me ook de taak van een trainer."

Volgens Hake waardeerden de spelers het wel dat interim-directeur Onno Jacobs ze persoonlijk heeft ingelicht over de situatie bij de club. "Dat was prima en dat merkte je ook aan de spelers."