'Guardiola had voorkeur voor Arsenal en wilde Henry als rechterhand'

'Guardiola had voorkeur voor Arsenal en wilde Henry als rechterhand'

03-03-2016 16:12
21

Pep Guardiola was komende zomer liever bij Arsenal dan Manchester City aan de slag gegaan. Dat claimt althans presentator én groot Arsenal-supporter Piers Morgan.

'Een betrouwbare bron heeft mij verteld dat Guardiola naar Arsenal wilde met Thierry Henry als zijn rechterhand', schrijft Morgan op Twitter. Arsenal ging woensdagavond voor eigen publiek met 1-2 onderuit tegen Swansea City. Enkele dagen eerder werd al met 3-2 verloren bij Manchester United, waardoor de achterstand op koploper Leicester City nu zes punten bedraagt.

Morgan toont zich al langer kritisch op het beleid van Arsenal en manager Arsène Wenger in het bijzonder. Al enkele jaren plaatst hij berichten op social media met de hashtag #WengerOut. De Londense club wacht al sinds 2004 op een nieuwe landstitel. Zaterdag staat de cruciale wedstrijd tegen Tottenham Hotspur op het programma.

Guardiola maakte vorige maand bekend dat hij bij Manchester City aan de slag gaat. De 45-jarige Spanjaard staat nu nog aan het roer bij Bayern München.