FC Eindhoven hoopt te profiteren van FC Twente: 'Ze gaan misschien failliet'

FC Eindhoven hoopt te profiteren van FC Twente: 'Ze gaan misschien failliet'

03-03-2016 15:28
13

FC Eindhoven houdt de ontwikkelingen bij FC Twente nauwlettend in de gaten. Mocht de Enschedese club uit het betaald voetbal verdwijnen, promoveert mogelijk ook de nummer twee van de Jupiler League rechtstreeks naar de Eredivisie.

Doordat koploper Sparta Rotterdam al enige tijd uit zicht is verdwenen, maakt de huidige nummer drie Eindhoven jacht op de tweede plaats. "Twente gaat misschien failliet, misschien dat dan de nummers één en twee naar de Eredivisie gaan", stelt rechtsback Thomas Horsten in gesprek met Omroep Brabant. De laatste twee jaar was Eindhoven al dichtbij promotie, maar lukte het telkens net niet.

De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag is dit seizoen weer hard op weg naar de nacompetitie, maar droomt van meer. "De tweede plek is wel het streven", zegt Horsten. "Nu kijken we ook naar Twente dat misschien failliet gaat. Dan komt er misschien een extra plekje vrij. Dus we blijven jagen op VVV-Venlo dat tweede staat en eventueel profiteren we van wat er in Enschede gaat gebeuren."

"Het is altijd een uitdaging om met FC Eindhoven naar de Eredivisie te gaan", reageert centrale verdediger Dario van den Buijs. "En daar te blijven, want we willen niet even gaan en dan het jaar erop meteen terugkeren. Maar als het dit jaar niet is, dan hopelijk volgend jaar." Eindhoven kan vrijdag weer een stap zetten in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.