Van Oostveen reageert op commotie: 'Daarom heb ik klare wijn geschonken'

Van Oostveen reageert op commotie: 'Daarom heb ik klare wijn geschonken'

03-03-2016 14:35
30

Bert van Oostveen kreeg woensdag een storm aan kritiek te verwerken. De directeur betaald voetbal van de KNVB nam geen blad voor de mond over de situatie van FC Twente.

"Er zijn geen lijken, maar bijna een heel massagraf uit de kast gekomen", zei Van Oostveen bijvoorbeeld. En: "Het lijk ligt niet alleen voor de kist, de begrafenis is al besteld." De kritiek op de (te) duidelijke bewoordingen van Van Oostveen heeft ervoor gezorgd dat hij zijn reactie op de website van de KNVB nuanceert. 

Van Oostveen benadrukt daarin dat de bond de taak heeft om het voetbal overeind te houden én verder te helpen. "Daarom heb ik in de afgelopen dagen klare wijn geschonken, vooral ook over de problemen bij FC Twente", aldus de directeur, die absoluut niet uit is op een faillissement. "Wij houden zielsveel van onze sport en zijn er niet op uit clubs te liquideren. We zouden wel gek zijn toch?"

'Man en paard'
Het is voor iedereen het beste om 'man en paard te noemen', aldus Van Oostveen. "Dat kan niet anders en het mag niet anders. Dan moet je je diagnose en de consequenties van die diagnose zo eerlijk mogelijk neerzetten. Dat heb ik gedaan, maar begrijp me niet verkeerd, ik krijg straks heel graag ongelijk."

Ook de kritiek haalt de directeur nog even aan. "Iedereen weet dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, maar toch las ik hier en daar dat ik namens de KNVB een wat gematigder toon had moeten aanslaan of dat de licentiecommissie hierover besluit. Hier wordt dus op de boodschapper geschoten. Laat je geen rad voor de ogen draaien. Ik heb de nakende toekomst van FC Twente geschetst precies zoals die – helaas – nu is."