Deze tien keepers blunderden nog zwaarder dan Kameni

Deze tien keepers blunderden nog zwaarder dan Kameni

03-03-2016 12:45
3

Wie woensdagavond naar Malaga - Valencia heeft gekeken schrok zich even een hoedje. Doelman Carlos Kameni tekende voor de blunder van het nog jonge jaar. De Kameroener moet echter niet treuren: een keeper die in de fout gaat, dat gebeurt vaker. Tijd om tien gigantische blunders uit te lichten!

Peter Enckelman, Aston Villa
Een klassieker binnen dit genre: de terugspeelbal die helemaal misgaat. Een klein putje in het veld kan genoeg zijn voor wereldfaam, dat heeft Enckelman helaas mogen ondervinden.

Khalid Askri, FAR Rabat
Van de hemel naar de hel in een paar seconden, het kan. Vraag dat maar aan Askri, die ooit penaltyheld werd bij het Marokkaanse FAR Rabat: voor eventjes dan toch...

Rene Higuita, Colombia
El Loco mag zeker niet ontbreken in deze rubriek. Higuita speelt voor de fans en komt graag heel ver uit, dat vaak tot wanhoop van zijn ploegmaats. Hier geeft hij een goal weg aan Kameroen.

Jean-Marie Pfaff, Bayern Munchen
Kameni hoeft niet te wanhopen, dit kan echt met de besten gebeuren. Deze flater van Jean-Marie Pfaff is heel vergelijkbaar met de goal van woensdagavond.

Arna Kristindottir, IJsland
Geloof het of niet, ook vrouwen kunnen soms fouten maken. Dat bewijzen deze beelden van de IJslandse nationale ploeg. Deze dame deed in de volgende match niet meer mee.

Thomas Gebauer, Ried
Doelman Thomas Gebauer staat al sinds 2006 onder de lat bij Ried in Oostenrijk. We vrezen ook een beetje dat hij niet veel verder gaat komen, want soms gaat het licht compleet uit bij deze doelman.

Yang Zhi, Beijing Guoan
In China nemen ze het kennelijk niet zo nauw met de tactiek, de doelman mag ook al eens voor spits gaan spelen. Hij moet dan natuurlijk wel een beetje kunnen voetballen...

Robert Green, Engeland
Engeland heeft een traditie van topkeepers, maar Robert Green hoort niet in die traditie. Tijdens het WK 2010 werd hij even staatsvijand door deze bizarre 'redding'.

Fabien Barthez
De Fransman Barthez heeft met de wereldtop gespeeld, maar toch had hij ook heel veel tegenstanders. Dat kwam dan voornamelijk door acties zoals deze.

Victor Kros, Sparta Rotterdam
Wie kent hem nog? Victor Kros was een tijd lang de sluitpost van Sparta, maar viel vooral op door zijn fratsen. Dit was een historische blunder in de wedstrijd tegen Roda, maart 2002.