ADO treft geplaagd Twente: We hebben zelf ook een aantal zaken ondervonden

ADO treft geplaagd Twente: "We hebben zelf ook een aantal zaken ondervonden"

03-03-2016 12:55

Henk Fraser verwacht niet dat alle rampspoed invloed heeft op het spel van FC Twente, dat vrijdag op bezoek gaat in de Hofstad. De trainer van ADO Den Haag weet uit eigen ervaring wat bestuurlijke en financiële onrust kan betekenen.

De toekomst van Twente hangt aan een zijden draadje. KNVB-directeur Bert van Oostveen acht de kans zelfs groot dat de Enschedese club uit het betaald voetbal verdwijnt. Fraser denkt echter niet de sportieve prestaties daar onder lijden. "Daar ga ik niet vanuit. We hebben zelf ook een aantal zaken ondervonden", doelt hij in gesprek met ADO TV op de perikelen rond eigenaar Hui Wang.

"Je doet er als trainer alles aan om dat bij de ploeg weg te houden. Ik verwacht dat zij dat ook doen", aldus Fraser, die eerder dit seizoen met zijn ploeg met 4-1 won Twente. Sinds de winterstop gaat het de Tukkers sportief gezien echter voor de wind. De laatste vijf duels werden gewonnen. "Ze hebben nu een heel andere spelopvatting met meer mensen achter de bal. Dan zijn ze vanuit de counter heel gevaarlijk", analyseert de coach van ADO.

"Ze hebben de flow te pakken, aan ons de opdracht om dat weer teniet te doen", aldus Fraser die met ADO dertiende staat, één punt onder Twente. ADO zal het vrijdag zonder de geblesseerde Dion Malone, Danny Bakker en Vito Wormgoor moeten doen. Het meespelen van Mathias Gehrt en Dennis van der Heijden is nog onzeker. Wilfried Kanon en Aaron Meijers zijn er wel weer bij.