'Ajax heeft nog geld tegoed van Turken voor 'transfer' in 2014'

'Ajax heeft nog geld tegoed van Turken voor 'transfer' in 2014'

03-03-2016 12:28
10

Ajax heeft nog 350 duizend euro tegoed van Antalyaspor. De clubs kwamen begin 2014 een transfersom van 450 duizend euro overeen, maar tot op heden werd er slechts een ton overgemaakt naar Amsterdam, meldt HT Spor.

Ajax verhuurde Enoh in eerste instantie een halfjaar aan Antalyaspor, dat de middenvelder daarna voor het vastgestelde bedrag definitief zou overnemen. Zo ver kwam het echter niet. De Turkse club betaalde Enoh tijdens de verhuurperiode slechts vijftigduizend van de beloofde driehonderdduizend euro aan salaris. Daardoor vervielen de contractuele afspraken en was de 29-jarige Kameroener transfervrij.

Antalyaspor was van mening dat ook de deal met Ajax daarmee van tafel was, maar de Turken zijn inmiddels teruggefloten door de FIFA. De wereldvoetbalbond stelde Enoh vorige week in het gelijk. Omdat Antalyaspor door financieel wanbeleid zelf schuldig is aan het mislukken van de transfer, heeft ook Ajax nog recht op zijn geld.

Enoh ging na zijn mislukte Turkse avontuur bij Standard Luik aan de slag. Voor de Belgische equipe speelde hij dit seizoen twaalf competitieduels, waarin hij één keer scoorde. Tussen 2008 en 2014 speelde Enoh 98 eredivisieduels voor Ajax.