'Twente moet rekening houden met 'Rangers-scenario' en wordt teruggezet'

'Twente moet rekening houden met 'Rangers-scenario' en wordt teruggezet'

03-03-2016 12:13
26

FC Twente komt terecht op het hoogste amateurniveau indien de Enschedese club zijn proflicentie kwijtraakt. Met andere woorden: de KNVB plaatst de Tukkers in de Topklasse.

"Als er geen sprake is van een faillissement gaat een club spelen in de huidige Topklasse, die dan derde divisie gaat heten", zegt KNVB-directeur Bert van Oostveen tegen De Telegraaf. "Daarboven zitten dan de nieuwe tweede divisie, de Jupiler League en de Eredivisie, zodat een club minstens drie jaar nodig heeft om terug te keren op het hoogste niveau."

Wanneer het doemscenario werkelijkheid wordt, komt Twente in een vergelijkbare situatie als het Schotse Glasgow Rangers terecht. De gevallen topclub uit Schotland werd in 2012 ook drie divisies teruggezet. Onder een nieuwe naam - The Rangers FC - probeert club terug te keren naar het hoogste niveau. Rangers speelt nu in de Championship, het tweede niveau van Schotland.

Van Oostveen heeft er een hard hoofd in dat Twente in het profvoetbal. De directeur deed een paar harde uitspraken over de toekomst van de Tukkkers.