In het kort: Roma wint slag om derde plaats, VVV slaat lening gemeente af

In het kort: Roma wint slag om derde plaats, VVV slaat lening gemeente af

04-03-2016 23:55
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

AS Roma wint slag om derde plaats
AS Roma heeft thuis met 4-1 gewonnen van concurrent Fiorentina. Door de zege hebben de Romeinen drie punten meer dan Fiorentina, dat wel vierde blijft. Stephan El Shaarawy, Mohamed Salah (2) en Diego Perotti scoorden voor de thuisploeg, Josip Ilicic deed iets terug vanaf de strafschopstip.

Vluchtelingen zitten Olympiakos dwars
Het Griekse competitieduel tussen Iraklis Saloniki en Olympiakos Piraeus gaat niet door. De autoriteiten kunnen te weinig politieagenten op de been brengen. De agenten zijn namelijk hard nodig om de vluchtelingen die het nabijgelegen Idomeni overstromen te begeleiden.

VVV slaat 'hulp' van de gemeente af
VVV-Venlo ziet af van een lening van de gemeente. De Limburgse club vindt de opgelegde voorwaarden 'onwerkbaar' en 'onhaalbaar'. Ook stoort het VVV dat het bedrag aanzienlijk lager is dan de eerder toegezegde kwart miljoen euro. Inmiddels staken sponsoren de helpende hand toe.

Real Madrid heeft Bale weer terug
Na zes weken blessureleed is Gareth Bale weer terug in de wedstrijdselectie van Real Madrid. De Welshmen is hersteld van een spierblessure. De Koninklijke speelt dit weekend in eigen huis tegen Celta de Vigo.

Denswil komt voorlopig niet in actie
Stefano Denswil komt de komende weken niet in actie bij Club Brugge. De oud-Ajacied heeft een knieblessure. "Denswil zal 4 à 6 weken out zijn", liet Brugge-trainer Michel Preud'homme weten op de persconferentie. De club van Denswil is koploper in België en speelt eind maart in de finale van de beker.

UEFA selecteert Nederlands voor elfal aller tijden
Via de website van de UEFA kunnen bezoekers stemmen op hun beste EK-elftal aller tijden. De Europese voetbalbond maakte al een shortlist. Daarop staan vier Nederlanders, namelijk: Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Ruud Gullit en Marco van Basten.

Newcastle heeft De Jong en Anita terug
Vurnon Anita en Siem de Jong zitten eindelijk weer bij de wedstrijdselectie van Newcastle, meldt het ANP. De beide oud-Ajacieden zijn beiden terug van een langdurige blessure. Anita kampte met een hamstringkwetsuur, terwijl De Jong een oogkasblessure had. The Magpies spelen zaterdag tegen Bournemouth.

Doellijntechnologie bij Europese finales
Bij de finales van de Champions League en de Europa League wordt dit seizoen doellijntechnologie ingezet, zo heeft de UEFA bekendgemaakt. Op deze manier kan een videoscheidsrechter direct zien of een bal wel of niet de lijn volledig gepasseerd heeft. Vanaf volgend seizoen zal doellijntechnologie in de gehele Champions League zijn intrede doen. Het jaar daarop is ook de Europa League aan de beurt, terwijl op het EK in Frankrijk de technologie ook wordt ingezet.

Griekse opvolger voor Infantino
De UEFA heeft de Griek Theodore Theodoridis aangesteld als opvolger van Gianni Infantino, die kortgeleden als voorzitter van de FIFA werd gekozen. Theodoridis werkt sinds 2008 bij de UEFA en was daarvoor actief bij de Griekse bond. De UEFA heeft momenteel alleen nog geen voorzitter, na de schorsing voor Michel Platini.

'Moreno-slachtoffer' herstel voorspoedig
Het herstel van Luke Shaw verloopt voorspoedig. De verdediger van Manchester United brak in de Champions League-wedstrijd tegen PSV zijn been na een tackle van Hector Moreno, maar is inmiddels op de weg terug. Shaw hoopt aan het einde van het seizoen weer te kunnen spelen en heeft zelfs een eventuele EK-deelname nog niet uit het hoofd gezet.

Gigantische Italiaanse schuld
De clubs in de Italiaanse Serie A lijden gigantische verliezen. Het totaalverlies van alle clubs bedraagt maar liefst 365 miljoen euro. De schuld van de Serie A is daarmee opgelopen tot een gigantische bedrag: 1,7 miljard euro. Veel clubs zijn al afhankelijk van investeerders.

KNVB introduceert Derde divisie
De Topklasse gaat vanaf volgend seizoen verder als Derde divisie. De teams die hieraan deelnemen strijden voor een plaats in de Tweede divisie. Het nieuwe competitieduel bestaat nu uit de Eredivisie, Eerste divisie, Tweede divisie, twee Derde divisies en vier Hoofdklassen. Daarbij is er nog ruimte voor beloftenteams van betaald voetbalclubs.