Voormalige Utrecht-captain is terug: Maar de trainer koos voor andere namen

Voormalige Utrecht-captain is terug: "Maar de trainer koos voor andere namen"

03-03-2016 10:43
4

Bart Ramselaar heeft geen voorkeur voor de tegenstander van FC Utrecht in de finale van de KNVB Beker. De Domstedelingen haalden woensdagavond ten koste van de amateurs van VVSB (3-0) de eindstrijd. Utrecht weet na donderdagavond de tegenstander.

In de Kuip nemen Feyenoord en AZ in de andere halve finale het tegen elkaar op. "Het maakt me niet zo uit. Als we zelf top zijn, kunnen we ze allebei hebben", zegt de negentienjarige Ramselaar tegen Voetbal International. "Ik moest mijn eigen spel blijven spelen, maar het was lastig voetballen."

Utrecht trof een taai VVSB. Halverwege stond het 0-0 en pas in de tweede helft brak de thuisploeg de ban. Bij de rust trakteerde het thuispubliek Utrecht op een fluitconcert. "Het hoeft niet altijd even mooi, we wisten dat we geduld moesten houden. En uiteindelijk geef ik nog de assist bij de 3-0, dat geeft toch nog een goed gevoel", aldus Ramselaar.

Teamgenoot Willem Janssen vult hem aan: "En op het moment dat die eerste goal valt, staan de mensen ook weer net zo makkelijk voor ons op de banken." De 29-jarige Janssen komt bij Utrecht terug van een enkelblessure. "Ik was liever gestart, maar de trainer koos voor andere namen. Dit is mijn tweede volledige week met de groep. Ik ben weer fit genoeg om negentig minuten te spelen." Janssen was voor zijn blessure aanvoerder van de bekerfinalist. Nu zit de band om de arm van Mark van der Maarel.