'Als Van Marwijk garant gaat staan, dan is het binnen een paar minuten geregeld'

'Als Van Marwijk garant gaat staan, dan is het binnen een paar minuten geregeld'

03-03-2016 09:56
19

Nol Hendriks was jarenlang één van de grote geldschieters van Roda JC Kerkrade, maar wordt nu bedreigd door fans van de eredivisionist. Dat komt doordat Hendriks rivaal Fortuna Sittard wilde helpen om een faillissement te voorkomen. Hij ontving daarom diverse dreigmails.

"Ik heb een twintigtal bedreigingen ontvangen", vertelt Hendriks in gesprek met Quote. Het gaat volgens hem om een 'anonieme jongerengroep' die fan is van Roda. "Er zal nog wel meer komen, maar ik ga geen aangifte doen tegen deze anonieme uitingen." Hoe kan de zakenman de club uit Sittard eigenlijk helpen? "Het is simpel: mijn lening moet binnen twee jaar afgelost zijn, en dat gewoon rentevrij. Maar ze hebben niemand gevonden die garant wil staan", vertelt Hendriks.

Fortuna heeft officieel tot donderdag om het gat van een ton te dichten. Als Van Marwijk of zijn schoonzoon Mark van Bommel garant gaat staan, stapt Hendriks ook in. De textielbaron blijft stug doorgaan voor Fortuna, zo vertelt hij. "Als Bert van Marwijk nu zegt dat hij garant gaat staan voor de lening, dan is het binnen een paar minuten geregeld. Ik heb geen onderzoek nodig om te weten dat hij dat kan", zegt Hendriks over Van Marwijk.