'Barça ontvangt drie aanbiedingen voor 'man van 150 miljoen' en denkt na'

'Barça ontvangt drie aanbiedingen voor 'man van 150 miljoen' en denkt na'

03-03-2016 08:58
25

Sergio Busquets kan aankomende zomer vertrekken bij FC Barcelona. Aangezien de onderhandelingen over een nieuw contract zijn uitgesteld, hebben diverse clubs een poging gewaagd om de Spaanse controleur van de Catalanen in te lijven. Inmiddels liggen er volgens het Spaanse Sport drie aanbiedingen.

Manchester City, Paris Saint-Germain en Manchester United hebben naar verluidt een bod uitgebracht op Busquets. De clubleiding van de topclubs wacht op groen licht om naar Barcelona af te reizen en met Barcelona-president Josep Maria Bartomeu om tafel te gaan. Tijdens dat gesprek hopen de drie hiervoor genoemde kandidaten tot een definitief akkoord over Busquets te komen.

Op dit moment heeft Busquets een transferclausule in zijn contract staan van liefst 150 miljoen euro. Of de drie clubs bereid zijn dat ook te betalen, is zeer de vraag. Al denkt het medium dat er wel schot in de zaak zit. PSG ziet in de controleur een goede opvolger voor Thiago Motta, terwijl United al een tijdje op hem aast. City lijkt misschien wel de beste papieren te hebben, zo stelt Sport. Pep Guardiola, de voormalig manager van Busquets, staat daar vanaf komende zomer aan het roer.