Het lijk van Twente ligt niet alleen voor de kist, de begrafenis is al besteld

"Het lijk van Twente ligt niet alleen voor de kist, de begrafenis is al besteld"

03-03-2016 08:44
15

FC Twente heeft grote problemen. Het voortbestaan van de club hangt aan een zijden draadje. De 'hulp' van oud-bestuurders Aldo van der Laan en Joop Munsterman is zelfs nodig. De club wil dat de voormalige bestuurders opdraaien voor de kosten die gemaakt werden bij bijvoorbeeld de Dusan Tadic-transfer.

Gerald van den Belt, Joop de Winter, Hein Trebbe en Hennie ten Hag vertrokken woensdag bij Twente, al blijft Van den Belt werkzaam bij Twente. Dat zal niet in een statutaire functie zijn. Het water staat de club tot de lippen, aangezien het management van Tadic nog 1,8 miljoen euro eist. Als de club dat moet betalen, zal de Belastingdienst ongetwijfeld met een naheffing van ongeveer hetzelfde bedrag komen.

Onno Jacobs, interim-directeur, hoopt dat hij medewerking krijgt van Munsterman en Van der Laan. Er moet een deal worden gesloten, omdat zij gerechtelijke procedures kunnen afkopen. "Mijn doel is niet om mensen op het schavot te krijgen. Het gaat erom dat FC Twente ook volgend seizoen nog betaald voetbal speelt. Je moet daarbij bepaalde gevoelens wegstoppen", zegt Jacobs in de Volkskrant.

Ook Bert van Oostveen, directeur van de KNVB, laat zich in TC/Tubantia uit: "De situatie bij FC Twente is veel ernstiger dan veel mensen denken. Het lijk ligt niet alleen voor de kist, de begrafenis is al besteld. Ik wil de mensen in Twente wakker schudden en de druk opvoeren op mensen als Van der Laan, Munsterman en Trebbe (voormalig clubbestuurders, red.)."

Van Oostveen is keihard: "Zij zullen voor komende vrijdag het crediteurenakkoord moeten tekenen. Ik doe echt een dringend appèl op ze. Laat die mensen die dit hebben veroorzaakt nog één keer hun verantwoordelijkheid nemen. Zij willen het toch niet op hun geweten hebben dat 25.000 mensen straks niet meer naar FC Twente kunnen gaan?"