Van der Sar helpt 'beste coach ooit' een handje: 'Was ook zo in dat jaar bij Ajax'

Van der Sar helpt 'beste coach ooit' een handje: 'Was ook zo in dat jaar bij Ajax'

03-03-2016 08:37
8

Edwin van der Sar is lovend over manager Louis van Gaal. De oud-doelman, die onder Van Gaal bij Ajax de Champions League won, heeft hem zelfs hoger zitten dan Sir Alex Ferguson. Met die uitlatingen doet Van der Sar zijn voormalig coach Van Gaal ongetwijfeld een groot plezier.

Van der Sar is namelijk nog steeds een grootheid in Engeland en met name bij United, de huidige club van Van Gaal. Door de uitlatingen en de recente resultaten zal de kritiek op Van Gaal wellicht wat verstommen. "Het is geweldig om te zien dat hij United met jonge spelers laat spelen. Daar staan United en Ajax voor, het is belangrijk voor de filosofie van de clubs", vertelt Van der Sar op een bijeenkomst op de Oxford Union, geciteerd door The Daily Mail.

"Voor mij is Van Gaal de beste coach die ik ooit heb gehad. Zoals hij technische zaken afhandelt, hoe hij ons trainde als jonge spelers. We hebben geleerd hoe voetballers moeten zijn, we luisterden allemaal naar hem", vertelt Van der Sar vervolgens. "Hij was veeleisend, maar we hadden succes. Dan maakt het niet uit hoe vaak een coach met ons wil trainen."

Van der Sar kijkt nog even terug op het jaar 1992, toen Van Gaal voor het eerst aan het roer stond bij Ajax. Dat jaar is vergelijkbaar met de situatie bij United. "In zijn eerste jaar bij Ajax was het team ook niet geweldig aan het voetballen. Maar in dat jaar wonnen we wel de UEFA Cup, ondanks dat we vierde werden in de competitie."