Nederlandse basisdebutant Van Gaal maakt verpletterende indruk: Gered

Nederlandse basisdebutant Van Gaal maakt verpletterende indruk: "Gered"

03-03-2016 08:12
6

Timothy Fosu-Mensah heeft een verpletterende indruk achtergelaten op Manchester United-manager Louis van Gaal. De oefenmeester stelde dat de Nederlandse verdediger annex middenvelder zijn ploeg gered heeft tegen Watford (1-0). Daarnaast zei Van Gaal dat hij matchwinner Juan Mata wilde wisselen.

De achttienjarige Fosu-Mensah maakte de nodige indruk. "Hij heeft ons tot driemaal toe gered dankzij zijn snelheid", vertelde Van Gaal op de clubsite. "Ik was er dus erg blij mee dat hij op het veld stond. Hij wilde vroeg in de tweede helft gewisseld worden, omdat hij een tik had gekregen. Maar ik heb hem laten staan, omdat hij telkens het slot op de deur voor ons bleek."

Ook Mata werd niet gewisseld door Van Gaal. "Ik ben erg blij dat hij heeft gescoord. Hij was mijn captain in de wedstrijd, ik denk dat het ons geluk brengt", aldus de trainer over Mata. Hij overwoog de aanvallende middenvelder naar de kant te halen. "Ik zag dat hij geblesseerd was. Maar ik liet hem staan en daar ben ik zeer blij mee", besloot de manager tegenover Sky Sports.