Cruijff voelde zich alsof hij in elkaar was geslagen: 'Probeer in vorm te geraken'

Cruijff voelde zich alsof hij in elkaar was geslagen: 'Probeer in vorm te geraken'

03-03-2016 07:59
2

Johan Cruijff heeft een eerste serie van zes behandelingen tegen longkanker achter de rug. De oud-Ajacied voelde zich woensdag goed genoeg voor een bezoek aan Formule 1-coureur Max Verstappen tijdens de wintersportsessies op het circuit van Barcelona.

Ruim vier maanden geleden werd bij Cruijff longkanker vastgesteld. Na iedere behandeling moest hij een kleine week bijkomen. Afgelopen weekeinde voelde hij zich alsof hij in elkaar was geslagen. "Maar na zo'n weekeinde gaat het snel beter en probeer ik weer in vorm te geraken, onder meer door veel te wandelen", zegt de legendarische nummer veertien in de Volkskrant.

De serie behandelingen heeft volgens de 68-jarige Cruijff 'uitstekende resultaten' opgeleverd. "Ik sta met 2-0 voor in de eerste helft. Nu komt het tweede gedeelte: hoe gaan we verder en hoe kunnen we de boel met zo min mogelijk problemen zo goed mogelijk controleren", legt hij uit. Dat laat hij vooral aan de artsen over, want zelf heeft hij 'de ballen verstand van wat ze erin stoppen'.

Wel zijn de medicijnen die hij nu gaat krijgen een stuk minder agressief dan de eerdere, geeft Cruijff aan. "Daarna is het kijken wat er gebeurt." Het bezoek aan Verstappen kwam woensdag onverwacht. Sinds het nieuws van zijn ziekte verscheen Cruijff weinig in het openbaar.