Feyenoord ziet 'knakje' door Ajax en waarschuwt: 'In januari geslacht'

Feyenoord ziet 'knakje' door Ajax en waarschuwt: 'In januari geslacht'

03-03-2016 07:31
7

Feyenoord heeft weer moed gekregen, nadat afgelopen zondag door een 1-2 zege op FC Utrecht een negatieve reeks werd doorbroken. Plotseling lijken de Rotterdammers favoriet in de bekerkraker tegen AZ; de Alkmaarders kregen juist met 4-1 op de broek van Ajax.

"Toch heeft ons goede gevoel vooral te maken met onze eigen prestatie in Utrecht", zegt Giovanni van Bronckhorst in het Algemeen Dagblad. "Dat is belangrijker dan het verlies van AZ. Je moet in elk geval altijd naar jezelf kijken, vind ik." Bij Feyenoord ontbreekt de geschorste Miquel Nelom, terwijl Bilal Basacikoglu, Marko Vejinovic, Karim El Ahmadi en Sven van Beek op scherp staan.

"In januari zijn wij geslacht door AZ (4-2, red.), maar wij zijn nu meer in vorm. Meer een team ook. Dat heeft de wedstrijd in Utrecht aangetoond", aldus de Feyenoord-trainer. Ook AZ-coach John van den Brom verwacht een knaller van een wedstrijd. "De nederlaag tegen Ajax heeft misschien voor een knakje gezorgd, maar het is niet zo dat we met het hoofd naar beneden lopen."

"We zijn een stabiele ploeg, die ook met nederlagen kan omgaan", aldus Van den Brom. "De wedstrijd van het jaar? Dat hoor ik, ja. Maar dat is de finale denk ik toch? Het kan toch niet zo zijn dat wij na zondag alles kwijt zijn en dat Feyenoord het allemaal weer terug heeft? Dat lijkt me toch niet. Als ik moet kiezen, heb ik liever de situatie waarin wij zitten."