Van Gaal ziet 'nasty' uitdager en heeft kopzorgen: 'Nu moet het in Premier League'

Van Gaal ziet 'nasty' uitdager en heeft kopzorgen: 'Nu moet het in Premier League'

03-03-2016 07:07
4

Manchester United heeft onder leiding van manager Louis van Gaal weer een stap in de goede richting gezet. Door de 1-0 zege in het lastige thuisduel met Watford staat United nu vijfde, gelijk in puntenaantal met nummer vier Manchester City. Van Gaal gaat vol voor de vierde plek, maar ziet nog een lastige concurrent.

City heeft een wedstrijd minder gespeeld en net als United 47 punten. Ook West Ham United, Stoke City, Liverpool en Southampton staan in de buurt. Daarnaast komt Chelsea eraan en loert Everton op een hogere notering op de ranglijst. "Wij zetten stap voor stap", meldt Van Gaal rustig op de persconferentie. "Ik denk dat we vooral in Liverpool nog een 'nasty' uitdager krijgen. Zij wonnen met 3-0 van Manchester City, dat is niet niks."

"Wij hebben nu vier zeges in vier wedstrijden behaald, maar hebben een smalle selectie. Er komen wel spelers terug, maar ik moet iedere week nog problemen in mijn elftal oplossen. Marcos Rojo heeft het lastig. Ik moest hem twintig, vijftig en zeventig minuten geven in de voorbije wedstrijden. Het is gemakkelijker als hij dat in het tweede kan doen, maar ik moet het wel in de Premier League doen", oordeelt Van Gaal, die met zeventien blessuregevallen kampte. "Het is niet slecht dat we nog kans hebben om bij de top-vier te eindigen, meedoen in de FA Cup én de Europa League."