Mata schenkt Van Gaal in slotfase belangrijke zege op Watford

Mata schenkt Van Gaal in slotfase belangrijke zege op Watford

02-03-2016 23:00
13

Manchester United heeft de zege op Arsenal woensdag met de nodige moeite een passend vervolg kunnen geven. De ploeg van manager Louis van Gaal won voor eigen publiek met 1-0 van Watford. Juan Mata maakte het enige doelpunt op Old Trafford.

De Spanjaard zorgde er zeven minuten voor tijd voor dat Van Gaal opgelucht kon ademhalen. Hij krulde de bal uit een vrije trap in de verre hoek. Van Gaal had tegen Watford een basisplaats ingeruimd voor drie Nederlanders. Niet alleen Daley Blind en Memphis Depay stonden aan de aftrap, ook Timothy Fosu-Mensah maakte zijn opwachting. Hij vormde, enkele dagen na zijn debuut tegen Arsenal, een verdedigingsduo met Blind.

Door de twee belangrijke zeges op rij doet Manchester United weer helemaal mee om de Champions League-plaatsen. De equipe van Van Gaal staat nu vijfde met 47 punten, evenveel als stadgenoot en nummer vier Manchester City dat met 3-0 verloor van Liverpool. Laatstgenoemde speelde wel een duel minder. Ook Tottenham Hotspur en Arsenal, de nummer twee en drie, liepen woensdag tegen een nederlaag aan.