Geweldige dag voor Leicester City: alle drie de concurrenten gaan onderuit

02-03-2016 22:38
27

Waar Leicester City dinsdag dure punten leek te laten liggen in de Engelse titelstrijd, deelt het juist een nieuwe tik uit aan de belangrijkste achtervolgers. Tottenham Hotspur en Arsenal gingen woensdag onderuit.

West Ham United - Tottenham Horspur 1-0
Bij Tottenham zal het 2-2 gelijkspel van Leicester tegen West Bromwich Albion dinsdag met gejuich ontvangen zijn. De Spurs kregen de kans om op gelijke hoogte te komen met de koploper, maar op bezoek bij West Ham United werd het 1-0. Michail Antonio kopte al na zeven minuten raak uit een hoekschop. Daarmee kwam er voor Tottenham een einde aan een zegereeks van zes duels op rij.

Arsenal - Swansea City 1-2
Ook Arsenal kon niet profiteren van de misstap van stuntploeg Leicester. De equipe van manager Arsène Wenger blameerde zich voor eigen publiek tegen Swansea City: 1-2. Joel Campbell opende nog wel de score met een fraaie goal, maar daarna sloegen de bezoekers toe via Wayne Routledge en Ashley Williams. Arsenal ziet de achterstand op Leicester daardoor oplopen tot zes punten.

Liverpool - Manchester City 3-0
Liverpool heeft thuis uitgehaald tegen Manchester City, dat met liefst 3-0 werd afgedroogd. Adam Lallana en James Milner zetten Liverpool voor rust op het goede spoor, waarna Roberto Firmino in de 57e minuut voor de beslissing zorgde. De kloof naar Leicester City bedraagt daardoor tien punten voor Manchester City, al heeft de ploeg van coach Manuel Pellegrini nog wel een duel tegoed.