Bekersprookje VVSB lang intact, maar na 74 minuten toch ten einde

Bekersprookje VVSB lang intact, maar na 74 minuten toch ten einde

02-03-2016 22:35
10

FC Utrecht heeft met pijn en moeite de finale van de KNVB Beker gehaald. De Domstedelingen beten zich 74 minuten stuk op de amateurs van VVSB, maar trokken toch aan het langste eind (3-0).

Een uitverkochte Galgenwaard had misschien gerekend op een doelpuntenfestijn, maar niets bleek minder waar. Natuurlijk, Utrecht had het meeste balbezit en ook de beste mogelijkheden. Maar VVSB hield zich knap staande tegen de huidige nummer zeven van de Eredivisie. Dat was mede te danken aan uitstekend keeperswerk van Ruben Valk, die zijn ploeg keer op keer op de been hield.

Zo werd Ruud Boymans steeds gefrustreerder, omdat Valk telkens een antwoord had op zijn doelpogingen. Dat de amateurs met de brilstand al de rust haalde, mocht een klein wonder genoemd worden. Maar de prestatie werd zelfs nog indrukwekkender. Na 74 minuten was er nog altijd niet gescoord in de Galgenwaard en het Utrechtse publiek begon langzaam nerveus te worden.

Opluchting
De opluchting was dan ook enorm toen een afgeketst schot van Mark van der Maarel binnenzeilde. De ban was gebroken en daarmee ook het verzet van VVSB. Luttele minuten na de openingstreffer gooide Sebastién Haller het duel in het slot met een intikker. Patrick Joosten maakte er in blessuretijd nog 3-0 van.

Het sprookje van VVSB kwam daarmee definitief ten einde, maar de ploeg kan het toernooi met opgeheven hoofd verlaten. Utrecht wacht in de finale in De Kuip een confrontatie met de winnaar van het duel tussen Feyenoord en AZ, dat morgenavond op het programma staat.